Publicat de: ovidiugroza | 18/02/2009

Sfaturi pentru examenul auto de teorie pe computer

Doresc să dau câteva sfaturi celor care urmeaza  sa sustina examenul  auto.

– citeste cel putin de doua ori  intreaga legislatie ,  sunt lucruri pe care nu le vei gasi  si in chestionare.

– fa chestionarele din Codul rutier, 2008  editie  revizuita (cea care contine CD, intrebarile de mecanica, cond. preventiva si intrebarile  de ecologie)

– faceti de mai multe ori intrebarile pe care le-ati gresit.

– dupa ce te asezi unde ti se zice, incearca sa nu te uiti la vecini  indiferent  ce curiozitati ai, pt ca esti supravegheat de camera de pe monitor. Tot prin aceasta camera iti face si 3 poze (stop-cadru) care iti vor aparea pe fisa pe care o primeste politistul examinator, pentru a te identifica.

– NU TE GRABI! e o greseala pe care multi o fac , ai mult mai mult timp la dispozitie  fata de cat ai nevoie.Poti  sa  citesti de cate 2-3 ori fiecare intrebare cu raspunsurile ei si tot te  incadrezi in cele 30min.

– citeste de cel putin 2 ori intrebarea si raspunsurile, cauta cuvintele cheie care te pot incurca, iar daca are poza cauta fiecare detaliu din ea, e pacat sa raspunzi gresit pt ca n-ai vazut chestia aia mica ce se dorea a fi,, Cedeaza trecerea”

– incearca pe cat posibil sa nu te descurajezi daca ai facut una, doua incorecte inca de la inceputul examenului. foloseste- te  de optiunea ‘Raspund mai tarziu’ pentru a evita intrebarile mai grele

– foloseste la maxim optiunea ‘Raspund mai tarziu’: intai treci prin toate intrebarile raspunzand la cele foarte usoare si usoare, iar cele la care ai indoieli sau sunt mai grele  lasa -le pe mai tarziu. Daca risti sa raspunzi cum vin la rand, fara a fi sigur de raspuns, risti sa aduni cele 5 puncte care sa te pice pana sa ajungi la punctajul de Admis .

– repeta semnele si marcajele, ca  aproape jumatate din intrebari  sunt din indicatoare

– nu te lasa intimidat daca auzi pe cineva care pleaca, spunand politistului ca a fost respins, tu fii atent la calculator

– multi s-au speriat de intrebarile de mecanica – nu sunt multe, 60 cred, semneaza  cu creionul raspunsurile corecte si citeste-le  de 2-3 ori intrebarea urmata de raspunsul corect, dupa care roaga  pe cineva sa te asculte.  Nu te speria ca o sa vezi multi termeni de care nici n-ai auzit pana acum, incearca sa intelegi logica raspunsului ( la fel  procedeaza  si pt cond. preventiva si intr. de ecologie)

– mare atentie la intrebarile cu raspunsuri multiple – sunt multe de genul acesta.

– pentru a retine mai usor contraventiile, infractiunile si pedepsele (retinerea certificatului, imobilizarea vehiculului etc), scrie  esentialul in Word si printeaza , ingrosand cuvintele cheie. Vei retine mult mai repede.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: