Publicat de: ovidiugroza | 22/02/2009

Semnalele agentului de circulatie

Semnalele agentului de circulatie

braţul ridicat vertical semnifica „atenţie, oprire” pentru toţi participanţii la trafic care se apropie, cu excepţia conducătorilor de vehicule care nu ar mai putea opri în condiţii de siguranţă.

Daca semnalul este dat într-o intersecţie, aceasta nu impune oprirea conducătorilor de vehicule care se află deja angajaţi în traversare;

Se comanda prin ridicarea braţului, vertical.
La aceasta comanda toţi participanţii la trafic care se apropie au obligaţia sa opreasca, cu excepţia acelora care nu ar mai putea opri în condiţii de siguranţa.

braţul sau braţele întinse orizontal semnifica „oprire” pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de sensul lor de mers, circulă din direcţia sau direcţiile intersectate de braţul sau braţele întinse. După ce a dat acest semnal, poliţistul poate coborî braţul sau braţele, poziţia sa însemnând, de asemenea, „oprire” pentru participanţii la trafic care vin din faţă ori din spate;

Se comanda prin întinderea orizontala a unuia dintre braţele poliţistului rutier şi se refera la conducatorii de vehicule care circula pe sensul de circulaţie care intersectează bratul întins, obligându-i sa opreasca (cu excep?ia cazului în care oprirea nu s-ar face în condiţii de siguranţa).

Braţele poliţistului rutier întinse orizontal înseamna oprire pentru toţi participanţii la trafic care, indiferent de de sensul lor de mers, circula din direcţiile intersectate de bra?ele întinse.

Dupa ce a dat aceasta comanda poliţistul rutier poate sa coboare braţele, poziţia sa însemnând de asemenea oprire pentru toţi conducatorii de vehicule care, circula din fata ori din spate.

balansarea cu braţul, pe verticală, a unui dispozitiv cu lumina roşie ori a bastonului reflectorizant pe timp de noapte, semnifica „oprire” pentru participanţii la trafic spre care este îndreptat;

Pe timpul nopţii, participanţii la traficul rutier vor opri în cazul în care poliţistul rutier balanseaza pe verticala un dispozitiv cu lumina roşie ori bastonul reflectorizant, spre ei.Vor opri toţi cei care se îndreaptă spre acest semnal luminos.

rotirea vioaie a braţului semnifica mărirea vitezei şi grăbirea traversării drumului de către pietoni.
Poliţistul care dirijează circulaţia poate face semn cu braţul ca vehiculul să avanseze, să depăşească, să treacă prin faţa ori prin spatele său, să-l ocolească prin partea sa stângă sau dreaptă, iar pietonii să traverseze drumul ori să se oprească.

Aceasta comanda se da de catre poliţistul rutier, prin rotirea vioaie a braţului. Conducatorii de vehicule trebuie sa grabeasca trecerea iar pietonii trebuie sa grabeasca traversarea drumului, în cazul când aceasta comanda li se adreseaza.

Se comanda prin balansarea pe verticala a braţului întins orizontal, de catre poliţistul rutier. La observarea acestui semnal, conducatorii de vehicule au obligaţia de a reduce viteza.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: