Publicat de: ovidiugroza | 18/03/2009

Dosarul de examinare trebuie să cuprindă următoarele documente

Informaţii utile

(1) La data depunerii dosarului de examinare, candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile referitoare la vârstă, potrivit categoriei şi/sau subcategoriei pentru care se solicită permis de conducere, antecedente penale, examinarea medicală şi, după caz, examinarea psihologică, prevăzute la art. 33 din Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006.

(2) Pentru constituirea dosarului de examinare candidaţii trebuie să depună la serviciile publice comunitare competente următoarele documente:

a) cererea-tip, semnată de candidat, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 1;

b) fişa de şcolarizare, al cărei model este prevăzut în anexa nr. 2;

c) certificatul de cazier judiciar, în termenul de valabilitate;

d) copia actului de identitate;

e) chitanţele de plată a taxelor aferente obţinerii permisului de conducere;

f) copia permisului de conducere, în cazul persoanelor care solicită obţinerea unor noi categorii şi/sau subcategorii;

g) avizul psihologic, până la data aderării României la Uniunea Europeană.

(3) Pentru candidaţii cetăţeni străini care şi-au stabilit reşedinţa sau domiciliul în România, certificatul de cazier judiciar prevăzut la alin. (2) lit. c) este cel eliberat de Inspectoratul General al Poliţiei Române, potrivit legii.

(4) Candidaţii cetăţeni străini care şi-au stabilit reşedinţa sau domiciliul în România, precum şi candidaţii cetăţeni români cu domiciliul în străinătate, pe lângă documentele prevăzute la alin. (2), depun la dosarul de examinare documente care să facă dovada stabilirii reşedinţei sau domiciliului în România, în condiţiile legii, şi, în situaţia în care nu prezintă documentul menţionat la alin. (2) lit. f), o declaraţie notarială din care să rezulte că nu mai posedă un alt permis de conducere eliberat de o autoritate străină sau că dreptul de a conduce nu a fost suspendat ori anulat.

(5) Candidaţii ale căror permise de conducere au fost anulate, aflaţi în una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, trebuie să depună, pe lângă documentele prevăzute la alin. (2) lit. a) – e) şi g), o copie a hotărârii judecătoreşti de condamnare sau de revocare a pedepsei complementare a interzicerii exercitării profesiei sau ocupaţiei de conducător de vehicule, prevăzută de Codul penal, după caz, rămasă definitivă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: